Utcazene

2012.07.05. 18:43

Utcazene: Megrohamozták a várszínpadot

Veszprém - A nézők biztonsága miatt zárták el kordonnal szerdán este a várban felállított színpadot az utcazene-fesztiválon. Egyszerre maximum 2500-an nézhetik a koncertet.

Szabó Péter Dániel

Már a nyitónap estéjén ki lehetett volna tenni a megtelt táblát a veszprémi belvárosban, hiszen a várban éppúgy tömegek kígyóztak, mint az Óváros téren vagy épp a néhai Séd mozinál. Épp a nagy tömeg okozott némi problémát a Szentháromság téren. Mint ismert, a korábbi évekkel ellentétben idén minden programhelyszín, így a püspöki palota előtti téren felállított nagyszínpad is ingyenesen látogatható, s a Pál Utcai Fiúk, valamint a pálinkát dalba foglaló Magna Cum Laude többezres közönséget vonzott a várba.

Sajnos azonban a Szentháromság tér befogadóképessége is véges, ezért hiába az ingyenesség, egy idő után a nagy tömeg miatt kordonnal kellett lezárni a teret. Muraközy Péter főszervező kérdésünkre elmondta, a nézők biztonsága az első, s a szükséges menekülőutakat 1000 ülő- és 1500 állóhely biztosításánál tudják garantálni a várban. A szervezők egyébként már előzetesen számoltak azzal, hogy megtelhet a tér.  Ami a csütörtöki programot illeti, a fesztivál második napján sem lehetett oka panaszra a publikumnak, hiszen olyan zenekarok adták a talp-alávalót, mint a 30Y, a Supernem, a Kiscsillag, az Alvin és a Mókusok, valamint a Bohemian Betyars, hogy a hazai pályán bazseváló Hollywoodoo-ról és a Hősökről ne is beszéljünk.

Pénteken is érdemes lesz ellátogatni a belvárosba, este olyan bandák szórakoztatják a fesztiválozókat, mint a Subscribe, a Punnany Massif, a Ladánybene 27, az Intimtorna Illegál, Roy és Ádám, a Kesh, valamint Guns şn Roses-nótákkal hódító Hollywood Rose, míg a 20 éve alapított kultikus Enyhe Fintor Klub előtt a Sexepil és az Európa Kiadó koncertjével tisztelegnek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!