Városlőd

2017.03.26. 10:35

Családbarát túranap a Bakonyban

Nagy tömeget vonzott idén is, a több mint harminc évre visszatekintő, napjainkban is népszerű Bakony 50 teljesítménytúra. A gyalogos természetjárókat hívogató tavaszköszöntő bakancsos turistamozgalomra idén 630 résztvevő regisztrált.

Jákói Bernadett

A balatonalmádi Bauxitkutató Természetjáró SE szervezésében évente hagyományosan március utolsó hétvégéjén megrendezett teljesítménytúrának a családbarát 10 kilométeres távján idén 252 fővel a legtöbben, többségében kisgyermekes családok, baráti közösségek indultak.

A veszprémi vasútállomásról rajtolt és Városlőd sportpályáig tartó 50 kilométeres szakaszon a Bakony legjellegzetesebb turistaútvonalain illetve a környékén túrázhattak a legbátrabbak, ők 103-an rótták a kilométereket a Bakony rengetegében. Herendről induló 260 bakancsosnak 35 illetve 25 kilométeres távon lehetett megtenniük a megadott szintidő betartása mellett a kijelölt túraútvonalat,

A Városlőd melletti Fokhagymás hegyen pihentek meg a családi táv résztvevői Fotó: Jákói Bernadett

A legkisebbeknek és a gyalogsétálóknak az Európai Kultúra Útvonala mentén Városlőd nevezetességeire és természeti értékeire hívták fel a figyelmet. A Közép-Dunántúli régióból, valamint Pest megyéből érkezett regisztrálók is utaztak a Bakonyba, hiszen az Észak-Dunántúli Kupa része is volt a rendezvény.  A szintidőn belül célba érkezők oklevelet és kitűzőt , valamint apró ajándékot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!