Várpalota

2007.03.13. 03:29

A biztonságért

Tapolca (szij) - Mintegy száz gyermekrajz érkezett be arra a pályázati felhívásra, amely a biztonságos közlekedést és a bal-eset-megelőzést jelölte meg témaként.

Szijártó János

A Közlekedésbiztonság gyermekszemmel című pályázatot az országos rendőr-főkapitányság és a megyei baleset-megelőzési bizottság hirdette meg a közelmúltban. A tapolcai és környékbeli intézményekből beküldött óvodás-iskolás gyerekek alkotásait a tapolcai városi moziban állították ki, és ugyanitt történt az értékelés is. A felmenő rendszerű versennyel kapcsolatban Molnár And-rás rendőr főhadnagy, megelőzési előadó lapunknak elmondta, hogy minden intézményből 5-5 gyerek munkája jutott tovább a megyei fordulóra. Az értékelést a városi baleset-megelőzési bizottság végezte, így az áprilisi megyei fordulón az általuk kiválasztott alkotások vesznek részt, ami akár az országos döntőre való továbbjutást is jelentheti néhány Tapolcáról beküldött mű számára. A gyerekek rendkívül széles körből választották a témákat, így nemcsak az elkészítési technika, de a témaválasztás is kifejezetten színesnek bizonyult. A rajzok, grafikák, festmények a kiélezett közlekedései szituációktól, a veszélyes csomópontoktól a rendőri intézkedésen át a bal-eseti helyszínelésig gyakorlatilag bemutatták és több oldalról körbejárták azt a témát, ami mindannyiunk számára fontos, hiszen valamilyen módon mindenki közlekedik. Az ezzel járó veszélyekre pedig minden lehető eszközzel, időben fel kell hívni a figyelmet.A gyerekek meglepően jólérzékelik a közlekedésseljáró napi veszélyeket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!