Várpalota

2007.12.13. 03:28

A villany és a víz már a helyén, jöhet a gáz

Tapolca (szj) - Elkészült a villamos hálózat a 22 kilovoltos légkábel kiváltása után a Barackos Közműberuházó Víziközmű Társulat beruházásában az új keleti városrészben.

Szijártó János

Erről Kövesdi János elnök tájékoztatta lapunkat. Elmondta, hogy a vezetékeket teljes egészében a talajszint alatt helyezték el, és a transzformátorállomás kialakítása is megtörtént. A szennyvízhálózat szintén a finisbe érkezett, a vezetékes víz gerinchálózatának kiépítéséhez hasonlóan. Kövesdi János szerint az előzetesen tervezett átadási határidők tarthatók lesznek, kis csúszást esetleg az időjárás okozhat. Hangsúlyozta, hogy maximálisan elégedett a kivitelezéssel megbízott cégek eddigi munkájával, teljesítményével. Azt is megtudtuk, hogy a közművek esetében a gázberuházást nem a társulat bonyolítja, hanem közvetlenül a szolgáltató az ingatlantulajdonosokkal. Azaz tulajdonképpen az egyéni igényeknek megfelelően alakítják ki majd a hálózatot. A ma már sínen lévő projekt előzményeiről az elnök elmondta, hogy 10 évvel ezelőtt adta be a kérelmet az akkori polgármesternek, hogy készíttessen rendelkezési tervet a város keleti részén lévő területre, amely ideális körülményeket biztosítana házhelyek kialakítására. - Az elképzelés igazából Ács János polgármester úr hivatali idejének megkezdése után kezdett realizálódni, hiszen ő kezdettől fogva támogatta a terveket. A szakhatósági engedélyek beszerzése a tapolcai földhivatal, valamint a tapolcai és sümegi építésügyi osztály segítő együttműködésének köszönhetően határidőn belül megtörtént. Egy-egy ingatlantulajdonos egyéni érdekének mindenáron való érvényesítése miatt a telekátalakítás több éven át elhúzódott (2001-től 2006-ig), és végül 2006. június 14-én alakulhatott meg a Tapolca Barackos Közműberuházó Víziközmű Társulat. Az azóta elvégzett munkák már látványosak voltak és körvonalazzák egy teljesen új városrész kialakulását - fogalmazott Kövesdi János.

Tíz éve kezdődött, mára talán finisébe ér az új keleti városrész kialakulása

Tíz éve kezdődött, mára talán finisébe ér az új keleti városrész kialakulása

Tíz éve kezdődött, mára talán finisébe ér az új keleti városrész kialakulása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!