Várpalota

2011.10.04. 09:08

Biztosított az iskola jövője

Jásd – Legalább nyolc évre biztosított a helyi általános iskola jövője. A tavasszal még a megszűnés küszöbén álló intézményben megtalálták a megoldást.

Szabó Péter Dániel

Lapunk hasábjain is hírt adtunk arról, hogy a jásdi önkormányzat még tavasszal úgy döntött: anyagi nehézségek miatt a jövőben nem tudja fenntartani az alapfokú oktatási intézményt. A Nagy Csaba polgármester vezette testület lakossági fórumot is összehívott a kérdésben, hogy a bakonyi kistelepülésen élőkkel együtt vitassák meg a kérdést.

Végül az iskola vezetőivel karöltve megtalálták a megoldást, az intézmény a Várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola telephelyeként működik tovább.

– A szerződést ugyan határozatlan idôre kötöttük az alapítvánnyal, ám nyolc évig, a jelenlegi első osztályos diákok ballagásáig biztosan működik majd az iskola. A helyi szaktanárok mellett óraadó pedagógusokkal oldjuk meg az oktatást – mondja Kovács Szilvia korábbi igazgató, ma telephelyvezető pedagógus. A festői környezetben fekvő iskolában egyébként hatvanhárom diákkal és hét főállású pedagógussal kezdték meg az idei tanévet.

Nagy Csaba polgármester elmondta, a korábbi két helyszín helyett szeptembertől a régi felső tagozatnak helyet adó épületben zajlik az oktatás, a művészeti képzés miatt pedig a korábbi raktárat szülők és helyi mesteremberek segítségével szaktanteremmé alakították át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!