Várpalota

2012.02.12. 17:43

Bíznak a jövőben a nyugállományú katonák, tűzoltók, rendőrök

Várpalota - Bízunk benne, hogy az új fenntartónál is megtarthatjuk klubhelyiségünket a várpalotai HEMO-ban, hangzott el a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja közelmúltban tartott éves közgyűlésén.

Szabó Péter Dániel

_ A klub szervezeti élete példás, az elmúlt egy évre betervezett programok mindegyikét sikerrel megvalósítottuk. Szerveztünk kirándulásokat, honvédelmi kérdéseket megválaszoló előadásokat, valamint a hazafias nevelő munka jegyében iskolásoknak szóló vetélkedőket Várpalota mellett a szomszédos Fejér megyében is. Az elmúlt esztendőben megemlékezést tartottunk az aknavető csőrobbanás áldozatainak emékművénél  és vitéz Csörgey Károly emlékoszlopánál, sportversenyt és kulturális programot tartottunk Szent Bobála napján, illetve mi rendezhettük meg a katonaözvegyek régiós találkozóját is_ mondta el évértékelő beszédében Dobszai József nyugállományú alezredes, a klub elnöke. 



A több évtizedes múltra visszatekintő, egykori katonákat, rendőröket és tűzoltókat összefogó szervezet közgyűlésén elhangzott, a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja kiváló kapcsolatot ápol az MH Bakony Harckiképző Központtal, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével, a csókakői Szent Donát Borrenddel, a Várpalotai Olimpiai Baráti Körrel, valamint helyi bányász hagyományőrző szervezetekkel is. _Az utánpótlás hiánya komoly gondot jelent a klub jövőjét illetően. A fegyveres erőktől fiatalon nyugállományba vonult hölgyek és urak inkább dolgoznak, mintsem civil életet élnek _ mutatott rá a problémákra a klubelnök, aki elmondta, működésük március végéig biztosított a várpalotai HEMO-ban, ám bíznak benne, hogy az új fenntartónál is megtarthatják klubhelyiségüket.

A közgyűlés zárásaként Dobszai József díszoklevelet vehetett át munkája elismeréseként Vokla János alezredestől, az MH Bakony Harckiképző Központ megbízott parancsnokától, valamint a klub tagsága nevében köszöntötték a Magyar Kultúra Lovagja címet elnyerő berhidai Nesó Sándort. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!