Várpalota

2012.10.15. 17:07

Nyitottak a kerékpársávok Várpalotán - Balesetveszélytől tartanak a helyiek

Várpalota - Lakossági fórumot hív össze az önkormányzat, s a tervezővel is egyeztetnek a belvárosban felfestett, s helyiek szerint balesetveszélyes kerékpársávokkal kapcsolatban.

Szabó Péter Dániel

Lapunkban is beszámoltunk arról, hogy pályázati források bevonásával, mintegy 130 millió forintból épül Várpalota első kerékpárútja. A város központjában található sportcsarnoktól egészen Várpalota határáig, a Loncsos városrészig vezet mintegy másfél kilométer hosszúságban. A kivitelezési munkálatok a nyáron kezdődtek, s rövidesen be is fejezik a munkát a szakemberek.

A projekthez kapcsolódva több belvárosi utcában úgynevezett nyitott kerékpársávokat festettek fel az utakra, ami kisebb felhördülést keltett a helyiek között. - Sokan nem tudják mit jelentenek pontosan a felfestett jelek, s ez félreértésekre adhat okot. A KRESZ szabályok lehetővé teszik ilyen sávok kialakítását, amelyek csupán azt hivatottak jelezni: az érintett szakaszon az autósok biciklisták feltűnésére számíthatnak. A járművek is ráhajthatnak, csupán a kerékpárosok nagyobb biztonságát szolgálják a sávok - mondta el kérdésünkre a kerékpárút projekt ötletgazdája. A kivitelezőkkel is rendszeres kapcsolatot tartó dr. Juhász Attila önkormányzati képviselő hozzátette, ilyen nyitott kerékpáros sávokkal több magyarországi városban is találkozhatnak az autósok.

Talabér Márta polgármester lapunknak elmondta, az ügyben október 24-én 17 órától lakossági fórumot tartanak a művelődési központban, ahol a tervező mellett a rendőrség, illetve a közlekedési felügyelet munkatársai is válaszolnak a felmerülő kérdésekre. A polgármester megjegyezte, arra kérik a tervezőt, vizsgálja meg, hogy a már felfestett sávok esetében milyen módosításokat lehet tenni a lakosság nagyobb biztonságérzete érdekében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!