Várpalota

2013.05.17. 17:50

Palota váránál lészen lakásuk

Péntek este ismét kezdetét vette Várpalotán a hatéves hagyománnyal rendelkező történelmi forgatag, a Hun napok.

Gágó Anita

Huszárné Bacsárdi Valéria, az önkormányzat humánerőforrás-bizottságának elnöke, valamint a szervezők nevében Helt Tamás helyi hagyományőrző nyitotta meg a hétvégi rendezvényt.

- A Hun napok szervezői fontos küldetést látnak el: megpróbálják életben tartani a régi szokásokat, a korabeli zenét, egykori ételek ízét, őseink harcmodorát – emelte ki a képviselő asszony beszédében. Ezt követően Hartyányi Jaroszlava, az Országos Ukrán Önkormányzat elnöke kezdte meg a kozákok és a magyarok kapcsolatáról szóló előadását.

Regős Sziránszki József, az egyik fellépő és Helt Tamás, a Nimród Várpalotai Lovas Baráti Kör elnöke (Fotó: Pintér László)

- Ugyan szűkösebb költségvetéssel, de a hagyományőrző szervezetek összefogásával idén is ígéretes programsorozat várja az érkezőket. Lesz íjászverseny, történelmi zászlók felvonulása, főzőverseny, előadások, táncház, koncertek és mindez ősi múltunk fényében – mondta el lapunknak az egyik főszervező, Lukács Péter hagyományőrző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!