Várpalota

2014.03.27. 07:21

Virágosabb város a cél

Várpalota - Idén új kategóriaként a szépen gondozott családi portákat is díjazza a Tiszta, virágos városért pályázat során a Várpalotai Városszépítő és –védő Egyesület.

Szabó Péter Dániel

Mindezt több mint két évtizedes múlttal bíró civil szervezet közelmúltban tartott nyílt napján mondta el Horváth Józsefné, a szervezőbizottság vezetője, aki hozzátette, természetesen az eddig megszokott kategóriák is megmaradnak, azaz a kertes házak utcafrontját, a társasházakhoz tartozó közterületeket, a virágos, gondozott utcákat vagy utcarészeket, az intézmények, vállalkozások virágosított homlokzatát és környezetét, valamint az emeletes házak virágos ablakait is díjazza majd a zsűri.

Nevezni május 1-ig lehet, a jelentkezési lapot átvenni és leadni a polgármesteri hivatal portáján, a piaccal szembeni, önkormányzati tulajdonú virágüzletben és a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban lehet. A Horváth Józsefné vezette értékelő csapat idén is két alkalommal járja majd körbe a várost, s készít fotókat a pályázóknál, ennek időpontjáról előzetesen értesítik majd az érintetteket a helyi újságban. A legjobbakat szeptemberben, a Várpalotai napok keretében díjazzák, a pályázat komplex értékelésére pedig novemberben kerül sor.

Horváth Józsefné, Rotter Ádám, Maternik Zsolt és Simon Ágnes a városszépítő egyesület nyílt napján (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A sok más településhez hasonlóan Várpalotán is hagyománynak számító kezdeményezés alapvető célja a kezdettől egyértelmű: szebbé, rendezettebbé tenni a települést, s egyúttal átformálni a Várpalotáról, mint iparvárosról kialakult képet. Ennek érdekében ismerik el hosszú évek óta azokat a személyeket, közösségeket és intézményeket, akik sokat tesznek lakóhelyük, környezetük virágosításáért.

Örömteli, hangzott el a nyílt napon, hogy 2012-höz képest tavaly 27 százalékkal nőtt a pályázók száma, összesen 93 nevezési lap érkezett be a szervezőkhöz. A legtöbb pályázó a Kálváriáról és az Ady-lakótelepről volt, de a városközpontból, a Tési-dombról és a Loncosból is szép számmal érkeztek nevezések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!