Várpalota

2014.11.14. 19:45

Tovább épül a kapcsolat Wolfsberggel

Az ausztriai Wolfsberg és Várpalota testvérvárosi kapcsolatának tizenötödik évfordulóját ünnepelték péntek este a két település képviselői a Thury-várban.

Szabó Péter Dániel

– Mi, magyarok, nem vagyunk egy egyszerű nép. Bonyolult a nyelvünk, temperamentumosak vagyunk és állandóan küzdünk és harcolunk, néha még akkor is, amikor már nem kellene. Éppen ezért különösen nagyra tartjuk azokat a barátokat, akik jó szándékkal, segítőkészséggel és szimpátiával viszonyulnak hozzánk. A barátok azért vannak, ha jó kedvünk van és ünnepelni akarunk, akkor ott legyenek mellettünk, ha rossz periódusunk van, akkor vigaszt nyújtsanak, és ebben mi mindig részesültünk wolfsbergi barátaink részéről – mondta el Talabér Márta, a házigazda Várpalota polgármestere.

Talabér Márta és Hans-Peter Schlagholz polgármester a várban (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A Thury-vár rendezvénytermében a két település képviselői, intézményvezetői előtt Talabér Márta hozzátette: A legfontosabb azonban, hogy ez a kapcsolat kiválóan működik, a tűzoltók, a mentősök, a futók – és még sorolhatnánk tovább – megtalálták az utat egymáshoz és éltetik az együttműködéstHans-Peter Schlagholz, Wolfsberg polgármestere hangsúlyozta, a két város együttműködését az abban szereplő emberek és szervezetek töltötték és töltik meg tartalommal. Beszédében a testvérvárosi kapcsolatok határokon és politikai rendszereken átívelő jelentőségéről szólt, ami út egy jobb és békésebb Európához.

Ezek is érdekelhetik