Várpalota

2015.01.19. 17:05

Miniszteri elismerés a Bakonyi Poroszkálóknak

Miniszteri emléklapot vehettek át a Limanovai huszár emlékportyát sikerrel teljesítő csapat tagjai, köztük a Bakonyi Poroszkálók hagyományőrzői a Honvédelmi Minisztériumban.

Szabó Péter Dániel

– Kitűnő és nagyszerű teljesítmény volt, nem egyszerű körülmények között. Köszönetet mondok mindenkinek, hogy véghezvitték. A legnagyobb elismerést azonban minden bizonnyal Limanovában kapták, amikor a magyarok koszorúját – amelyet egész úton magukkal vittek – átadhatták Hende Csaba honvédelmi miniszternek, aki elhelyezte azt a huszárok emlékművénél – méltatta az elmúlt hét végén az Ádám Barnabás ezredes vezette huszárjárőrt a Honvédelmi Minisztériumban Kun Szabó István vezérőrnagy. A tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ezt követően emléklapot adott át a Limanovai Huszár Emlékportyát teljesítők részére.

Körmendi Béla, a Bakonyi Poroszkálók egyik hagyományőrzője veszi át az emléklapot Kun-Szabó István vezérőrnagytól. A háttérben balra Ádám Barnabás ezredes, jobbra Csepin Péter (Fotó: Rácz Tünde/HM)

Az elismerést azok az aktív és tartalékos katonák, valamint hagyományőrzők vehették át, akik még tavaly november végén Várpalotáról lóháton indultak útnak a lengyelországi Limanovába. Csepin Péter vezetésével ott volt a Bakonyi Poroszkálók lovasai is, akik társaikkal ugyanazon az útvonalon értek el december közepére az egykori lengyel frontvonalra, mint tették azt huszár elődeik száz esztendővel ezelőtt. A hatszázhetven kilométeres táv teljesítésével az emlékportya résztvevői a limanovai csatában elesett hősi halottak emléke előtt kívántak tisztelegni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!