Várpalota

2015.07.14. 16:23

Városvédők jönnek jövőre a településre

Várpalota - A település adhat otthont 2016-ban a a Város -és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) XXXV. Országos Találkozójának és Szakmai Konferenciájának.

Szabó Péter Dániel

Mindez a napokban, a szervezet idei országos konferenciáján derült ki, amelyet a Békés megyei Vésztőn rendezték.

Az ünnepélyes megnyitón a Várpalotai Városszépítő és védő Egyesület megalakulásának 25. évfordulója alkalmából, a település természeti és épített környezetének védelme érdekében végzett munkájáért emléklapot kapott. Szintén elismerésben részesült Petrovics László, a várpalotai egyesület elnöke is, aki a Város -és Faluvédők Szövetsége Podmaniczky-díját vehette át Ráday Mihálytól, az országos szervezet elnökétől.

Talabér Márta polgármester a szövetség vándorbotjával. Jobbra Petrovics László, a várpalotai egyesület elnöke
Fotó: Városszépítő és -védő Egyesület

A hagyományoknak megfelelően a következő év rendező települése, ezúttal Várpalota városa kapta meg a szövetség vándorbotját. A szimbolikus tárgyat Talabér Márta polgármester vette át Ráday Mihálytól. A vésztői konferencia megnyitóját Várpalotáról és a városszépítő egyesületről készített DVD-összeállítás levetítése zárta, tájékoztatta lapunkat Petrovics László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!