Várpalota

2015.08.17. 17:05

Díjazott dombormű a Thury-várról

Várpalota - Első díjat kaptak a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) országos képzőművészeti pályázatán a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola diákjai.

Tóth B. Zsuzsa

Huszonkét esztendeje minden évben meghirdeti a szervezet országos pályázatát, amelyben arra kíváncsiak: a diákok szerint melyik az a nevezetes, megőrzésre méltó épített vagy természeti érték az adott településen, amelyre a legbüszkébbek, s amelyet barátaiknak is szívesen megmutatnának.

Minden alkalommal sokan pályáznak az ország minden részéből. A várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános iskola diákjaiból alakult csapat egy festett, papír domborművel nevezett a kiírásra, ami a település jelképét, a Thury-várat ábrázolta.

A Budapesti Történeti Múzeumban tartott díjkiosztón kiderült, hogy a zsűri első díjjal jutalmazta a Büki Bianka, Simon Anasztázia, Wimmer Fanni, Tavaszi Nóra (6. a osztály) és Andrási Mónika (7. a osztály) tanulók alkotta ötös munkáját. Az ünnepségen a boldog győztesek könyvet és oklevelet vehettek át a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!