Várpalota

2015.08.24. 12:34

Lecsóval búcsúztatták a nyarat Várpalotán

Várpalota – Családi hétpróba, lecsófőző verseny és színpadi programok is várták az érdeklődőket az I. Felsővárosi nyárbúcsúztatón.

Szabó Péter Dániel

Ugyan szombat délelőtt még szemerkélő eső áztatta a várpalotai városrész utcáit, ám délutánra kisütött a nap, így nem volt akadálya annak, hogy a Felsővárosi Civil Szervezet (FCSZ) megtartsa debütáló rendezvényét a Kismező ABC melletti téren.

– Civil szervezetünk májusban alakult. Jelenleg 15 taggal működünk, de ennél jóval többen támogattak minket az indulás óta. Helyi vállalkozók éppúgy, mint idősebb felsővárosiak, akik például házi készítésű süteményeikkel járultak hozzá a nyárbúcsúztató sikeréhez – mondta el kérdésünkre Boza Gábor, az FCSZ elnöke.

Antal László, a városrész önkormányzati képviselője a zsákban futást is kipróbálta a nyárbúcsúztatón

Hétpróba néven családi vetélkedőt hirdettek a szervezők, amelynek során az ügyességi feladatok mellett például a felsővárosi utcanevek ismeretéről is számot kellett adniuk a résztvevőknek. Emellett asztfaltrajzzal, kézműves foglalkozással, kötélhúzó és zsákban futó versennyel is várták a vállalkozó kedvűeket.

A lecsófőző versenyt a Rákóczi Telepi Baráti Kör csapata nyerte

A hagyományteremtő céllal meghirdetett lecsófőző versenyre 12 csapat nevezett, végül a bográcsban készült finomságok közül a zsűri a Rákóczi Telepi Baráti Kör lecsóját ítélte a legjobbnak.

Színpadi programoknak is tapsolhatott a közönség. – Elsősorban a tehetséges felsővárosi gyermekeknek szerettünk volna lehetőséget adni a fellépésre, de műsort adtak a Crystal Fitness SE táncosai is. Este utcabállal zártuk a napot, ahol a jó hangulatért Sáfrán János zenész felelt – mondta el Boza Gábor.

Színpadi programoknak is tapsolhatott a közönség. Képünkön Boza Alexandra és Vörös Eszter, a várpalotai Crystal Fitness SE tehetséges táncosai
Fotó: Szabó Péter Dániel

Antal László, a városrész önkormányzati képviselője is elismeréssel szólt a közösségépítő rendezvényről, még a zsákban futást is kipróbálta a nyárbúcsúztatón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!