Várpalota

2015.11.09. 19:42

Bibliai témák a rajzokon

Várpalota – Színvonalas kiállítás nyílt a napokban a Nepomuki iskola által meghirdetett bibliai témájú rajzpályázatára beérkezett alkotásokból.

Szabó Péter Dániel

Tíz iskolából és négy óvodából érkeztek rajzok a kistérségi pályázatra, amelyet nagycsoportos óvodások és alsó tagozatos kisdiákok számára hirdették meg. Témát a Biblia két fő részéből, az Ószövetségből és az Újszövetségből egyaránt lehetett választani, mondta el a Naplónak Juhosné Vavró Zsuzsanna, a szervező Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója. A közelmúltban tartott, kiállításmegnyitóval egybekötött ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült: Várpalota mellett többek között Ösküről, Hajmáskérről és Pétfürdőről is érkeztek alkotások a pályázatra, amelynek alapvető célja az volt, hogy minél több gyermekkel ismertesse meg a szentírást. 

A megnyitón az intézmény diákjai adtak elő színes, szintén bibliai témát feldolgozó műsort, majd Fodor Balázs plébános beszélt a kiállítás témájának fontosságáról. A folytatásban aztán korcsoportonként kihirdették a díjazott munkákat. A zsűri szerepét betöltő Mészáros Imréné nyugalmazott pedagógus elmondta, 92 rajz közül 17 alkotást tartott díjazásra érdemesnek. Minden versenyző részesült azonban kisebb ajándékban, emléklapban, s kiállították műveiket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!