Várpalota

2016.04.04. 13:01

Ne legyen diszkó a Thury-várban?

Várpalota - Nem feltétlenül kell a diszkót beengedni a Thury-várba, s a rendezvények plakátjait is előzetesen ellenőrizni kell.

Szabó Péter Dániel

Többek között erről is vitáztak legutóbbi ülésükön a várpalotai képviselő-testület tagjai. A Thury-Vár Nonprofit Kft. 2016-os üzleti tervének tárgyalásakor Galambos István képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben könnyűzenei rendezvényeknek is helyet ad a Thury-vár, amelyek plakátjai sok esetben méltatlanok a történelmi környezethez. Ezért azt javasolja, hogy a bérlők által készített plakátokat előzetesen véleményezhesse a Thury-vár vezetősége.

Falussy Sándor képviselő megjegyezte: szerinte nem reális cél, hogy saját bevételekből tartsa fenn magát a vár. – Van egy szint, ami alá nem szabad menni a rendezvények tekintetében.

-  A pénzügyi bizottság elnökeként is tartom: nem szabad odaengedni a diszkót, a koncerteket. Legyen rang, ha valaki helyet kap a várban – szögezte le Falussy Sándor.

Húsvéti retró diszkó a Thury-várban. A bulik után másnap nyomát sem lehet látni a rendezvénynek   (Fotó: Czauner Gábor)

Galambos Szilvia képviselő egyetértett képviselőtársaival abban, hogy előzetesen véleményezni kell a várban tartott rendezvények plakátjait, s csak olyan grafikai megjelenítést engedélyezzenek, ami méltó a történelmi környezethez.

Talabér Márta polgármester kiemelte, nincs olyan nyomás a cégen, hogy mindent, mindenáron meg kell valósítaniuk a profit növelése érdekében, ám a bevételekről azért nem szabad lemondani. - A város egyébként kitart amellett, hogy saját kézben tartsa az épületet, noha kopogtatott már olyan cég az önkormányzatnál, amelyik üzemeltette volna a várat, s még fizetett is volna érte – mondta el Talabér Márta.

Horváth Tamás, a Thury-Vár Kft. gazdasági felügyeletét ellátó Várpalotai Közüzemi Kft. ügyvezetője leszögezte, jogos a kérés, a jövőben szigorúbban ellenőrzik majd a rendezvények plakátjait. - A cég törekszik arra, hogy minél kevesebb önkormányzati támogatással működjön. Nem megyünk túl minden határon, havonta egy alkalomról van szó csupán a diszkók, könnyűzenei programok tekintetében. Úgy gondolom, hogy jó úton jár a Thury-Vár Kft., a fejlődés mindenki számára látható – mondta el Horváth Tamás.

Csővári Zsófia, a cég ügyvezető igazgatója kiemelte, komoly lakossági igény van a retró bulikra, ezért adnak lehetőséget a szervezőknek. Az általában szombat éjjel rendezett, kulturált bulik után a vasárnap reggeli nyitásra mindent kitakarítanak a szervezők, nyomát sem lehet látni az éjszakai rendezvénynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!