Várpalota

2017.08.21. 14:21

Kicsik élményekben gazdag nyara

Több izgalmas táborban is részt vehettek a nyári hónapokban a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola diákjai.

Szabó Péter Dániel

- Az utolsó tanítási nap után tanárok és diákok izgalommal várták az Erzsébet-tábort. A nyári szünet első két hetét megnyertük az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jóvoltából. Fürödtünk a Balatonban és a Velencei-tóban; kúsztunk-másztunk a Sobri Jóska Kalandparkban; ámuldoztunk a veszprémi állatkertben; túráztunk és felfedeztünk, számháborúztunk; nagyon sokat nevettünk - mondta el lapunknak Juhosné Vavró Zsuzsanna, az intézmény igazgatója. A következő Erzsébet-tábor keretében Zánkára utaztak a Nepomukis tanulók, idén negyvenöten. A sárkányhajózás, a vitorlázás, a túrázás és fürdőzés mellett az esti programokat maguk választhatták meg a gyerekek. A két tábor szervezésében és lebonyolításában elengedhetetlen érdeme volt Farkas Tímea és Borzas Adrienn pedagógusoknak.

Maroknyi vállalkozó kedvű fiatal a Nepomuki iskola kerékpáros táborában
Fotó: Szabó Péter Dániel

Idén sem maradt el a hagyományos hittantábor, amelyet Eszes Zoltán vezetésével és 22 nebuló részvételével tartottak Badacsonytomajon. Egy maroknyi csapat vállalta a kerékpáros tábort is Juhosné Vavró Zsuzsanna és Gáspár Anikó vezetésével. A szállás Szigligeten volt, természetesen nem maradt ki a vár megtekintése sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!