határoztak a városatyák

2018.02.20. 08:30

Újra lehet parkolni a Rákóczi-telepi óvodánál

Újra lehet parkolni a Rákóczi-telepi óvodánál, módosul Várpalota településszerkezeti tervében az új, ősi bekötő út nyomvonala, a Bányabekötő út pedig országos mellékút lesz.

Szabó Péter Dániel

Mindezek mellett különleges beépítésre szánt területté minősül – a hamarosan megvalósuló tanuszoda leendő helyén – a Csik Ferenc Park keleti oldala. Ezekben az ügyekben is határoztak a városatyák a rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

A palotai önkormányzat és a Magyar Közút Zrt. megállapodott, hogy a 8-as számú főút és az Ősi úti körforgalom közötti szakaszon lévő, párhuzamosan haladó országos közutak kiváltására új nyomvonalat kell kijelölni a várpalotai Bányabekötő út nyomvonalának felhasználásával. Itt épül meg a körforgalom ötödik ága, amely Tés, illetve a bevásárló központok irányába viszi a forgalmat az alsóvárosból. A tanácskozáson a képviselők módosították a város településrendezési tervét. A városatyák arról is döntöttek, hogy a hamarosan megvalósuló palotai tanuszoda leendő helye, a Csik Ferenc Park egy része zöld terület besorolásból különleges beépítésre szánt nagy kiterjedésű sportterületre módosul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!