komoly hagyományok

2018.02.20. 09:15

Várpalota kiemelkedő társasági eseménye az önkormányzati bál

A Thury-vár rendezvényterme adott otthont idén is az önkormányzati bálnak. Várpalota kiemelkedő társasági eseményét a Cserregő Néptáncegyüttes által előadott palotást követően a város polgármestere, Campanari-Talabér Márta nyitotta meg.

Szabó Péter Dániel

Szulák Andrea volt az idei önkormányzati bál sztárvendége a Thury-várban Fotó: Szabó Péter Dániel

A városvezető beszédében a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő önkormányzati bál város életében betöltött szerepét hangsúlyozta.

Szulák Andrea volt az idei önkormányzati bál sztárvendége a Thury-várban Fotó: Szabó Péter Dániel

- Fontos, hogy egy városnak legyenek komoly hagyományai. Várpalota bálja, az önkormányzati mulatság ilyen, ami egyben alkalmat nyújt arra is, hogy kötetlen formában beszéljünk a világ, s városunk dolgairól – emelte ki köszöntőjében Campanari-Talabér Márta. A városvezető hangsúlyozta, a báli szezont követő időszak sok munkát tartogat a város életében. Várpalota polgármestere arra is emlékeztette a jelenlévőket, hogy egy hónap múlva átadják a forgalomnak a 8-as főút várost elkerülő szakaszát, illetve felhívta a figyelmet azokra a hátralévő milliárdos projektekre, melyeket az elkövetkezendő egy évben valósulnak meg Várpalotán.

- Azt gondolom, ha egy év múlva újra találkozunk egy ilyen kötetlen formában, akkor azt már egy megújult városközpontban tehetjük meg. Mindemellett remélhetőleg elmondhatjuk majd azt is, hogy nagyon sok szolgáltatás színvonala pozitív irányban változott a településünkön – fűzte hozzá Várpalota polgármestere, aki egyben az idén ünnepelt Krúdy-emlékév jelentőségét is méltatta beszédében.

A polgármesteri köszöntőt követően helyi kulturális csoportok adtak műsort. A Cserregő Néptáncegyüttes tagjai a Kállai kettős mellett somogyi táncokat is előadtak. Meglepetés produkcióként pedig külön erre az alkalomra egy olasz táncot, a tarantellát is bemutatták. Az eseményen a szintén helyi FootNotes Dance Company is fellépett, akik több látványos, s modern elemekkel is fűszerezett koreográfiával lepték meg a közönséget.

A vacsorát követően – az est sztárvendége, Szulák Andrea érkezéséig – a hangulatos zenéről az Alibi együttes gondoskodott a vár rendezvénytermében, melyet idén fekete és aranyszínű dekorációkkal díszítettek fel a szervezők a jeles alkalomra. A bálról természetesen nem hiányozhattak az értékes nyeremények sem, a helyi vállalkozások támogatásainak köszönhetően megvalósuló tombola fődíja idén egy 300 ezer forint értékű utazás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!