Várpalota

2013.12.21. 14:15

A bájos Provence

Várpalota - A gyönyörű francia régió, Provence volt a Csiky Iván Utazók Klubja legutóbbi előadásának középpontjában.

Szabó Péter Dániel

Komoly hagyományokkal bír, hiszen több mint 30 esztendeje működik sikerrel a településen az utazók klubja. Céljuk elsődlegesen az, hogy a különböző tájak, országok kultúráját, népszokásait, épített környezetét ismertessék meg az érdeklődő lakossággal. Rendszeresen tartanak összejöveteleket, legutóbbi rendezvényükön a közönség a francia Provence-ról hallhatott részletes beszámolót. Bakó Kornélia székesfehérvári idegenvezető az alapos bemutató mellett képekkel is illusztrálta az elmondottakat a Provence - a sokszínű, az illatos, a bájos... című előadása során.

Bakó Kornélia idegenvezető tartott vetített képes előadást Provence-ról a Thury-várban. Fotó: Szabó Péter Dániel

Talán a népszerű téma miatt, de igen sokan ellátogattak a várpalotai vár Thury-termében tartott programra.  Persze nem meglepő a létszám maga a klub 81 fős tagsággal rendelkezik, ám a nagyobb érdeklődésre számot tartó témájú előadásaikra a város minden lakosát várják.

- Minden hónap utolsó csütörtökén tartunk klubelőadást. Ezeken az alkalmakon különböző tájakról, országokról hallgatjuk meg a felkért előadók vetített képes beszámolóit, természetesen személyes élményekkel kiegészítve, hiszen ezek adják meg az előadások igazi ízét. Legutóbb Csehországról hallhattak az érdeklődő, Bakó Kornélia esetében pedig egyértelmű volt, hogy Provence kerül sorra, hiszen munkájából adódóan rendszeresen vezet Farnciaországba utakat. Egy ilyen alkalommal találkoztunk vele és hívtuk meg Várpalotára is - mondta el kérdésünkre Simonovics Attila, a Csiky Iván Utazók Klubja vezetője, aki elmondta, következő nyílt programjuk január 30-án lesz, akkor Albániáról hallhatnak majd beszámolót az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!