Várpalota

2014.08.29. 12:31

A felújított iskola a fejlődés szimbóluma

Várpalota – Több mint fél évszázaddal ezelőtt a település akkori fejlődését szimbolizáló iskola most egy jelentős felújítás révén újfent a fejlődés szimbóluma lehet. Mindez nemcsak az oktatás, hanem az itt élők megbecsülését is jelképezi.

Szabó Péter Dániel

Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára mondta el mindezt pénteken, a felújított Rákóczi Telepi Tagiskola ünnepélyes átadásán. Az évnyitóval egybekötött ünnepségen az udvaron felsorakozott diák, pedagógusok, szülők és intézményvezetők előtt a szakpolitikus kijelentette, annak a jó együttműködésnek is a szimbóluma a felújított Rákóczi Telepi Tagiskola átadása, hogy a helyi önkormányzatok és a kormány együttesen tud felelősséget vállalni, s tenni azért, hogy megújult tartalommal és infrastruktúrával minél magasabb színvonalú, minél homogénebb iskolarendszer tudjon létrejönni. – Ez is volt a cél, amikor elhatároztuk a köznevelés megújítását. Az együttműködést azért tartjuk fontosnak az üzemeltetés során, mert az iskola nemcsak a helyi közösség, hanem általában a magyarság identitását is tudja képviselni, s képes annak alapokat teremteni – mondta el az államtitkár.

Talabér Márta polgármester köszöntőjében emlékeztetett, a Rákóczi Telepi Tagiskola a város egyik legrégebbi oktatási intézménye, hiszen több mint 60 éve oktatják és nevelik itt a gyermekeket. – A tavalyi év végén 300 millió forintot kaptunk a kormánytól a város működtetésére és fejlesztésére, ebből a legnagyobb rész a Rákóczi-telepre jutott, hiszen a Bokányi Dezső utca, s a városrész általános iskolájának felújítása mintegy 67 millió forintba került. Az új tetőnek és nyílászáróknak, a szigetelésnek, valamint az udvar térkövezésének köszönhetően külsőleg teljesen megújult az iskola. Amellett, hogy költséghatékonyabban üzemeltethető az intézmény, sikerült 21. századi körülményeket teremtenünk az ide járó gyermekeknek, s az itt tanító pedagógusoknak – mondta el a polgármester, majd a köznevelésért felelős államtitkárral, s két kisdiákkal együtt hivatalosan is átadták az épületet az iskolaközösségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!