Várpalota

2009.09.03. 02:29

Az anyatej ma sem pótolható tápszerrel

Tapolca - Az anyatejes táplálás fontosságára hívta fel a figyelmet a védőnői szolgálat minapi rendezvénye.

Szijártó János

A Tamási Áron Művelődési Központba azokat a kismamákat hívták meg a tapolcai védőnők, akik tavaly született gyermeküket legalább hat hónapon át szoptatták.

Az anyatejes táplálás nem pótolható semmi mással, s ezt most a szakma részéről is igyekeztek hangsúlyozottan kifejezni a megjelent anyukák számára. Azaz, egyfajta elismerés, a megbecsülés kifejezésre juttatása is a rendezvény célja volt. 

A résztvevőket Lenner Lászlóné védőnő köszöntötte, majd Vida Ernesztina tartott előadást az orrszívó használatáról, Szigetváriné Farkas Anita a gyermek-balesetekről beszélt. Szabóné Takács Mária az anyaságról mondott verset.

Az idei rendezvény egyébként immár a hetedik volt Tapolcán. Az egész városra kiterjedő szervezésben minden védőnő aktívan részt vett és ezúttal az önkormányzat is támogatta.

Az előzetesen tervezett program után közös énekléssel, kötetlen beszélgetéssel zárult a Természetesen... anyatejjel! című esemény. A közben izgő-mozgó, mászó kisgyerekek játszhattak a számukra kialakított, szülők által körbevett, szőnyegekkel leterített, játékokkal is bőven ellátott placcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!