Várpalota

2014.10.08. 15:44

Az egyház és az önkormányzat összefogásával szépült meg a közterület

Várpalota – A katolikus egyház és az önkormányzat összefogásának eredményeként újult meg a belvárosi Szent Erzsébet tér, amelyet a szerdai ünnepélyes átadáson Márfi Gyula érsek is megáldott.

Szabó Péter Dániel

- Régi adósságot törlesztünk a tér felújításával, hiszen az állapot, amely az elmúlt évtizedekben jellemezte a Szent Erzsébetről elnevezett közterületet, méltatlan volt Várpalota belvárosához – mondta el az ünnepélyes átadáson a Rákóczi Telepi Tagiskola kórusának előadását követően Talabér Márta. A település polgármestere kiemelte, a tér átadása annak a felújítássorozatnak az utolsó állomása, amelyet a kormány által a 2014-es évre biztosított 300 millió forintos támogatásból valósított meg a város.

Fotó: Szabó Péter Dániel

- Az eddig murvás, az őszi-téli időszakban nehezen járható tér burkolása összesen 14 millió forintba került, a munkálatokat a római katolikus egyház várpalotai egyházközösségével együtt végeztük. Külön öröm, hogy Márfi Gyula érsekkel az élen jó szándékkal álltak az ügyhöz, a példás összefogás eredményeként pedig a település egyik szégyenfoltját sikerült eltüntetnünk – mondta el a polgármester, aki egyben reményét fejezte ki, hogy a jövőben is talál majd az önkormányzat olyan célokat, amelyek mentén együtt tud működni a helyi katolikus közösséggel.

Márfi Gyula érsek a bibliából, valamint Máté Péter egyik dalából is idézett, s hangsúlyozta, tökéletes várost csak az Isten tud alkotni, de az emberek az épületek, az utcák és a terek megújításával törekedhetnek arra, hogy szebb és jobb helyen éljenek. Márfi Gyula hozzátette, bízik benne, hogy a jövőben padok is helyet kapnak a katolikus templom szomszédságában található területen, s igazi közösségi találkozóhellyé válik a Szent Erzsébet tér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!