Várpalota

2016.08.15. 17:45

Búcsúztatják a nyarat - Városrészek szerveztek rendezvényt főzőversennyel, műsorokkal

Várpalota - A Rákóczi Telepi Baráti Kör bográcspartit, családi délutánt szervezett egy héttel ezelőtt, múlt hétvégén pedig a Kismezei nyárbúcsúztatót és a Tési-dombi pikniket tartották

Balla Emőke

A Rákóczi Telepi Baráti Kör júliusra tervezett hagyományos Pléhcsárda-napját elmosta az eső, a szervezők azonban úgy döntöttek, az elmaradt programot összevonják az augusztusi bográcspartival, a kettőt együtt rendezik meg. A Pléh-Bogrács Party programon a főzőversenyre hat csapat nevezett.

Sokféle finomság készült, többek között pincepörkölt, babpörkölt, vadas malac knédlivel, vár-palotai legényfogó és cigánylecsó is. A házigazda Rákóczi Telepi Baráti Kör texasi babgulyást készített, nagy kondérban, százötven embernek, hiszen mindenkit vendégül akart látni, közölte Einreinhof Attila, a baráti kör elnöke. Az ételeket a Pintér László vezette zsűri értékelte, de szavaztak a jelenlévők is, akik megkóstolták a finomságokat.

Míg a bográcsokban rotyogott, főtt az étel, a Cserregő Néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget. A kislányok arcfestésre várakoztak, a gyerekeket játékos feladatok várták, de egy iparművész korongozó, Csala Zsuzsa is megismertette alkotásaival a legkisebbeket, állat-figurák készültek.

A táncos kedvűek már délután táncra perdültek, pedig a TourMix zenekar csak este lépett fel, játszott jól ismert, kortalan slágereket. Sokak örömére tombolát is sorsoltak, a baráti kör tagjai és vendégei estig mulattak.

Várpalotán hagyomány, hogy a baráti körök részt vesznek egymás rendezvényein. A Rákóczi-telepiek rendezvényén is főztek a szomszéd városrészek, ahogyan ők is meglátogatják a város többi baráti köre által szervezett programokat.

A Cserregő Néptáncegyüttes lépett fel a Rákóczi Telepi Baráti Kör Pléh-bogrács party programján   Fotó: Nagy Lajos

A Rákóczi-telepiek ott voltak a júliusi Kismezei tábortűznél és az elmúlt hétvégén rendezett Kismezei nyárbúcsúztatón is. Talabér Márta polgármester és Boza Gábor, a Kismezei Közösségi Ház
tulajdonosa átadta az épületet, ahol rögtön pingpongversenyt rendeztek. Több csapat versenyzett, hogy elnyerje a legjobb pörköltfőző díját. Fellépett a Crystal Fitness SE, a Vadrózsa Citerazenekar, a Vision Hip-Hop Dance és a tizenhat éves tehetség, Slemmer Zoltán. A programot retró utcabál zárta.

Harmadik alkalommal szervezték meg a Tési-dombi pikniket, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálták a számukra vonzó programot. Fellépett a DanceSing Stúdió, a Vision Hip-Hop Dance, a Péti Muskátli tánccsoport és Papirovnyik Vivien. Itt is utcabállal ért véget a program, a TourMix zenekar szolgáltatta a talpalávalót. A programhoz ezúttal is csatlakozott a Városszépítő és -védő Egyesület, mely - ahogy Petrovics László elnök mondta - szeretné minél szélesebb körben népszerűsíteni céljait.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!