Várpalota

2014.05.28. 20:20

Cseh László aranyért úszik az olimpián

Egy olimpiai érem hiányzik a kollekciómból, minden nap azért az aranyért dolgozom. Ezt Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó mondta szerdai közönségtalálkozóján.

Szabó Péter Dániel

A Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskolában teltház fogadta a 29 éves úszólegendát. A diákok mellett a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör iskolapadból rég kinőtt tagjai is ott voltak, hogy meghallgassák élménybeszámolóját. Cseh László edzőjével, Turi Györggyel együtt érkezett, aki 16 esztendeje vezeti edzéseit.

– Laci 24 éve úszik ugyanannál az egyesületnél, klubhűsége és a sport iránti alázata miatt emberként is példa lehet mindenki előtt – dicsérte szembe tanítványát a tréner.

– Gyermekkorom óta imádom a vizet, ráadásul a Kőér utcában nagyon jó helyre kerültem – vette át a szót Cseh László.

Számomra ma sem nyűg lemenni edzésre, sőt, várom a tréningeket. Ha nem így lenne, már valószínűleg abbahagytam volna az úszást – mondta Cseh László, aki életéről, pályafutásáról mesélt.

Tránszki Dorina és Miklós Janka kér aláírást az élménybeszámolót tartó Cseh László világbajnok úszótól a várpalotai magániskolában  (Fotó: Szabó Péter Dániel)

– A felnőtt mezőnyben 2002-től kezdtek komolyan venni, amikor ifjúsági korúként 4:20-on belül teljesítettem a 400 méteres vegyes úszást. Egy évvel később a barcelonai világbajnokságon Michael Phelps mögött a második helyen zártam, s azóta minden évben két-három nagy viadalon álltam rajthoz. Sok csalódás ért, nem tagadom, de sosem adtam fel, mert világos cél lebeg előttem. Elhatároztam, hogy a világ legjobbja akarok lenni. Az olimpiai éremkollekciómból már csak egy aranyérem hiányzik, azért dolgozom, hogy 2016-ban Rióban, a negyedik olimpiámon végre a nyakamba akasszák – jelentette ki tapsvihar közepette Cseh László.

A kiváló sportoló világbajnoki győzelmét és olimpiai sikereit videofelvételek révén újra végigizgulhatták a résztvevők a közönségtalálkozón, amelynek végeztével aláírásokra és közös fotókra vágyó gyermekek és felnőttek vették körbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!