Várpalota

2014.02.21. 10:26

Évet értékelt a Rákóczi Telepi Baráti Kör

Várpalota - A városrészben működő általános iskolában a közelmúltban éves közgyűlését a Rákóczi Telepi Baráti Kör (RTBK).

Szabó Péter Dániel

Az öt esztendővel ezelőtt alakult, s többek között a bányászhagyományok ápolását a zászlajára tűző civil szervezet közgyűlésén előbb Gadanecz György levezető elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Einreinhof Attila, az RTBK elnöke tekintett vissza a 2013-as évre, amelyet különösen sikeresnek értékelt. Képekkel illusztrált beszámolójában szólt többek között a nagy sikerű, teltházas klubdélutánokról, ahol tavaly Lengyel László táncpedagógus, Leszkovszki Tibor, a várost 16 éven át vezető polgármester, valamint a Várpalotai Bányász Fúvószenekar volt a vendég. Róluk hallhattak, velük beszélgethettek a tagok.

Einrenhof Attila, a civil szervezet vezetője sikeresnek ítélte az elmúlt évet. Mögötte Leszkovszki Tibor (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A Rákóczi Telepi Tagiskolában Einreinhof Attila beszélt az immár hagyománynak számító júliusi Pléhcsárda napról, a várpalotai civil szervezeteknek és a tagságnak meghirdetett, főzőversennyel egybekötött bográcspartiról, a bányász napról, a Szent Borbála napi megemlékezésről és a már említett fúvószenekarral közösen szervezett decemberi koncertről. A programok mellett ügyeltek a környezet szépségére is, a városrész zöldterületeit, parkjait közösen gondozták. Elhangzott, egészen őszig mindezt a tagdíjakból és a tagok felajánlásaiból valósította meg a szervezet, az utána kapott önkormányzati és egyéb támogatásokat jól felhasználva színvonalas rendez-vényekkel teli évet zártak.

A közgyűlésen a megjelent tagság elfogadta a szakmai és pénzügyi beszámolót, ahogy a 2014-es programtervezetet is.  A rendezvényen ott volt Jákli Tivadar, a városrész önkormányzati képviselője is, aki elismeréssel szólt a baráti kör munkájáról, s kiemelte, a szervezet megalakulásával új színt hozott a város civil életébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!