Megkongatták a harangot

2018.01.19. 21:21

Felkerült a kék szalag a Thuri gimnázium végzőseire

A várpalotai Thuri György Gimnázium három végzős osztályának 62 diákjára került fel a középiskolai évek lezárását jelentő kék szalag az intézmény közelmúltban tartott szalagavató ünnepségén.

Szabó Péter Dániel

Nagy sikert aratott a végzős fiúk rendhagyó balettelőadása Fotó: Szabó Péter Dániel

A rendezvény a 11. évfolyamos tanulók műsorával kezdődött, akik ezúttal is méltóképp köszöntötték az intézménytől idén júniusban búcsúzó végzősöket. Árnyjáték, táncos produkció éppúgy szerepelt a programban, mint zongorajáték. Ezt követően Fenyvesi Zoltán igazgató anekdotákkal és útravaló bölcsességekkel lepte meg az érettségi előtt álló fiatalokat.

Nagy sikert aratott a végzős fiúk rendhagyó balettelőadása Fotó: Szabó Péter Dániel

- Ilyenkor első alkalommal köszöntjük a végzőseinket, aztán majd második alkalommal, s egyben utoljára a ballagáskor. A diákoknak mindig azt szoktam mondani, hogy a szalagavató olyan, mint amikor a hosszútávfutók az utolsó körre fordulnak egy versenyen. Megkongatják a harangot, így jelezve, hogy a befutó következik. Így vannak ezzel ők is. Az ünnepségen megkongattuk a harangot, hiszen néhány hónap múlva következik az érettségi – mondta el lapunknak a Thuri György Gimnázium igazgatója. Fenyvesi Zoltán kiemelte, a ballagás és az érettségi mellett ez év nagy feladata lesz az új tornacsarnok építése, a kivitelezési munkálatok tavasszal indulnak el. Az egymilliárdos beruházás a gimnázium közösségi és sportéletén egyaránt sokat lendíthet.

Ami a szalagavató további műsorszámait illeti, természetesen a 12. évfolyamos osztályok mindegyike külön produkcióval is készült a nagy napra, a videós összeállítások során a gimnáziumban töltött éveket idézték fel, néha megható, néha humoros formában. A 12. b osztály nebulói emellett rendhagyó balettelőadással is meglepték a közönséget. Az ünnepséget aztán az elmaradhatatlan keringő zárta, amelyet mind a három osztály a saját ízlésére formálva adott elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!