Várpalota

2017.05.19. 14:16

Flashmob a koraszülött babák támogatására Várpalotán is

VÁRPALOTA A flashmob része volt egy adománygyűjtés is. Az összegyűlt összeget az ország különböző pontjain lévő kórházakban működő Perinatális Intenzív Centrumoknak ajánlották fel.

Szabó Péter Dániel

Minden tizedik baba koraszülött és kiemelt segítségre szorul, hogy ugyanolyan esélyekkel indulhasson, mint időben érkezett társai. Az ő támogatásukra a Kangatraining Magyarország és a Korábban Érkeztem Alapítvány országos flashmobot hirdetett meg. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak a várpalotai kangások a Dísz téren. - Az országban 19 helyszínen tartottak ugyanebben az időben flashmobot, amellyel elsősorban a kengurumódszert szerettük volna népszerűsíteni - mondta kérdésünkre Gunther-Nyitrai Krisztina kangatréner, aki hozzátette, a kutatások szerint a kengurumódszert alkalmazó anyák pozitívabban viszonyulnak csecsemőikhez. Alkalmazásakor a csecsemő életfunkciói stabilabbak, jobb az oxigén-ellátottsága, stabilabb a pulzusa, s kevesebb stresszjelet produkál, mint akit az anyjától eltávolítva gondoznak.

A kangás csapat Gunther-Nyitrai Kriszta (középen) vezetésével a várpalotai Dísz téren   Fotó: Szabó Péter Dániel

A Kangatraining Magyarország naponta kapcsolatba kerül koraszülött babákkal. Trénereik közül többen is saját koraszülés-történettel rendelkeznek. Edzésmódszerük lényege, hogy a babák hordozóban az édesanyjukon pihennek a torna ideje alatt, kihasználva a bőrkontaktus előnyeit. Az anya illatát érezve, szívverését hallva megnyugszanak.

A flashmob része volt egy adománygyűjtés is. Az összegyűlt összeget az ország különböző pontjain lévő kórházakban működő Perinatális Intenzív Centrumoknak (PIC) ajánlották fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!