Várpalota

2014.03.29. 16:53

Horgászok és vadászok találkozója

Várpalota – Az Országos Horgász–Vadász Naphoz kapcsolódva szervezett szombaton találkozót és versenyt a térség horgászainak és vadászainak a Bakony–Balaton Horgász Szövetség.

Szabó Péter Dániel

Az Országos Horgász Vadász Naphoz kapcsolódva hirdette meg a rendezvényt a szervezet, s a nyarat idéző napsütéses időben sokan kilátogattak a találkozóra a Várpalota határában fekvő SII horgásztavakhoz. A helyszínen már szombat reggel nagy volt a sürgés-forgás. A parton és a csónakokban a pecások készülődtek, a sátraknál pedig a főzőversenybe benevezett csapatok tüsténkedtek. Az ilyen jellegű rendezvényeken szinte kötelezőnek számító jófajta halászlé mellett pörkölttel és babgulyással is neveztek a versengésbe a meghívott egyesületek, az elkészített étkeket pedig a Varga László vezette szakértő zsűri, valamint lelkes kóstolóként a közönség is értékelte. Első helyen egy ízletes halászlével a Fehérvári Honvéd Sporthorgász Egyesület végzett, megelőzve a sült halakkal induló Bakonyalja Sporthorgász Egyesületet és a velős vaddisznópörkölttel nevező Ősi Sárrét Vadásztársaságot.

A horgászok és vadászok között meghirdetett csapathorgász versenyben a Bakonyalja SHE győzött a Bakonyi Katonák Horgász Baráti Köre és a fehérvári Természetbarátok Horgászegyesülete lőtt. Az ezzel egy időben zajló csónakos pergető versenyt a Teklics András–Siliga István páros nyerte.

Török János, a találkozó főszervezője kérdésünkre elmondta, a céljuk a horgászat és a vadászat népszerűsítése mellett az volt, hogy a környékbeli egyesületek tagjai kötetlenül, jó hangulatban töltsenek el együtt egy napot. A nap folyamán a résztvevő egyesületek mellett a Marathon sportegyesület taek-won-do csapata, a Dance Studio és az Attila Harcosai Várpalotai Barantások is bemutatkoztak, de légpuska lövészetre és munkakutyás produkcióra is sor került. A program zárásaként a Várpalotai Bányász Fúvószenekar adott színvonalas műsort.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!