Várpalota

2014.02.14. 11:05

Jégfesztivál a Lurkó Kuckó Központi Óvodában

Várpalota - Idén is nagy sikerrel rendezte meg megyei szinten is egyedülálló jégfesztiválját a Lurkó Kuckó Központi Óvoda.

Szabó Péter Dániel

Piros szívek, jégbefagyott virágok, magok és jégkosárkák lógtak a városközpontban található intézmény udvarán található bokrokon. A különböző formájú és díszítésű jégdíszeket szülői segítséggel az óvodás kisgyermekek alkották, s akasztották fel az ágakra. A nem mindennapi látványt örömmel fogadták a járókelők is, a gyümölcsökkel, terményekkel, gyöngyökkel, csillámokkal ékesített függőket sokan megnézték.

A hagyományteremtő céllal tavaly első ízben megrendezett program ötlete a óvodában már több ízben sikerrel megtartott tökfesztiválok apropóján jött. A rendezvény alapvető célkitűzése, hogy a szülőket jobban bevonják az óvodai életbe, s a közös időtöltés, egy jó hangulatú családi program lehetőségét teremtsék meg az intézményben.

A saját készítésű díszeket az óvodások helyezték fel az udvaron található bokrok ágaira (Fotó: Szabó Péter Dániel)


Nem mellékes azonban, hogy az óvodában most éppen a víz témája van napirenden, így a jeges csodákat megérintve a kisgyermekek is sokat okosodhatnak, megtapasztalhatják az olvadást, a vízzé válást.

Így történt ezúttal is a Lurkó Kuckó Központi Óvodában, ahol a résztvevők jeges dalocskákat énekeltek közösen, téli elemózsiát tettek az udvaron található madáretetőkbe, majd a fagyos délutánba egy-egy bögre forró tea hozott némi meleget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!