Várpalota

2017.05.20. 13:00

Jubileumi borverseny

Horváth János vegyes fehérbora, illetve Molnár Zsolt cabernet franc vörösbora nyerte a nagyaranyat a Loncsosi Baráti Kör jubileumi, tizedszer megrendezett borversenyén, amelyet nemrég rendeztek a városrészben.

Szabó Péter Dániel

Szép hagyomány a loncsosi civil szervezetnél, hogy minden év tavaszán borversenyre hívják a térség szőlősgazdáit. Így volt ez idén is. Ugyan a tavalyi esztendő szőlészeti szempontból szélsőséges időjárása miatt a megszokottnál kevesebb, összesen 37 bormintával neveztek a gazdák a megmérettetésre, ám a minőségre ezúttal sem lehetett panasz, mondta el lapunknak Vaczula István, a baráti kör elnöke, akinek lovas tanyája adott ezúttal is otthont a rendezvénynek.

Vaczula István köri elnök szerint nem lehetett panasz a nevezett borok minőségére Fotó: Szabó Péter Dániel

Nem volt egyszerű dolga tehát a Nagy Jánosné, Máté Sándor, valamint a Nivegy-völgyből érkezett borászok, Magony Zsolt, Molnár Zsolt és Szarka Lajos alkotta zsűrinek. Az ítészek végül 23 arany, 10 ezüst és 4 bronz minősítést ítéltek oda az indulóknak, míg a jubileumi versenyen Horváth János vegyes fehérbora, illetve Molnár Zsolt cabernet franc vörösbora nyerte a nagyaranyat. Az okleveleket június 3-án, a loncsosi napon adják majd át a borosgazdáknak.

A minősítést követően idén is jó hangulatú mulatságra várták az érdeklődőket a lovas tanyán, ahol természete-sen egymás borait is megkóstolhatták a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!