Várpalota

2009.07.23. 02:29

Korszerűsödő, szebb épület az olvasókért

Tapolca - A pályázati támogatások a közművelődési intézmények esetében is fontos forrást jelentenek a költségvetés és ezáltal a minőségi munka szempontjából.

Szijártó János

- A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum is arra törekszik, hogy éljen a pályáztatás tekintetében új és kedvező helyzettel, azzal, hogy a könyvtár EU-s pályázatokban is részt vehet. 

A hagyományos rendszerben kiírt pályázatokon kívül intézményünk a helyi önkormányzat által nyújtott támogatásokat is igyekszik minél célszerűbben felhasználni - tudtuk meg Nagy Eörsnétől

Az igazgató asszony elmondta, hogy kiemelkedő volt a Balaton Fejlesztési Tanácshoz ebben az évben benyújtott pályázatuk, amelynek eredményeként a múzeumi intézményrészlegben új tárlatrészként lapidáriumot alakíthatnak ki. 

- Kőtárunkban nagyméretű ókori, középkori és kora-újkori kőfaragványokból és kőemlék-töredékből rendezünk be egy gazdag tárlatot. Az új tárlatrészt előreláthatólag ez év augusztusában nyitjuk meg - tette hozzá.

Mindemellett a tervekben szerepel a könyvtárépület külső homlokzatának felújítása, belső terének átalakítása, valamint akadálymentes bejárat és tér kialakítása a földszinti aulában. Ezzel együtt jelenleg is számos benyújtott pályázat vár elbírálásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!