Várpalota

2013.05.27. 14:59

Középpontban az ifjú tehetségek

A Krúdy Gyula Városi Könyvtár is csatlakozott az országos tehetségpont-hálózathoz.

Szabó Péter Dániel

Budai László könyvtárvezető kérdésünkre elmondta, az intézmény nagy hangsúlyt fektet a fiatalokra, s minden eszközt megragad annak érdekében, hogy magas színvonalú programokat kínáljon nekik. Ehhez a stratégiai célkitűzéshez kitűnően illik a Winkler Márton Tehetségpont, amelynek keretein belül – egy pályázati sikernek köszönhetően – 13 és 18 év közötti, Várpalotán és környékén élő fiatalokat várnak a Tehetséghidak elnevezésű programra. A kezdeményezés két pilléren nyugszik.

Az érdeklődő diákok egyfelől egy foglalkozássorozaton vehetnek részt, ahol megismerhetik a különböző tudományok tudománytörténeti érdekességeit, módszereit, sőt, az érdeklődési területükön – természetesen a könyvtár megfelelő segítségnyújtásával – egy saját mikrokutatást is lefolytathatnak.

Budai László könyvtárvezető Kovács Nándort és Kovács Lászlót tájékoztatja a kezdeményezésről (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Másfelől nyáron három napon keresztül budapesti kutatóintézetekbe látogathatnak majd el a résztvevők, ahol megismerkedhetnek a hazai kutatásokkal, a kutatóintézetek munkájával, körülményeivel, s közelről is megszemlélhetik azt, amiről a könyvtári foglalkozásokon hallhattak.

– A programok célja egyfelől a tehetségek korai felismerése, motiválása és pályaorientációjának segítése, másfelől pedig a széles látókör kialakítása, a gondolkodás fejlesztése, törekedve a játszva tanulás, tanulva játszás megteremtésére – hangsúlyozta Budai László, akitől megtudtuk, az első találkozó június közepén lesz a városi könyvtárban, ahol minden érdeklődő fiatalt szeretettel látnak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!