Várpalota

2013.12.02. 15:45

Lakossági fórum Várpalotán

Közös lakossági fórumot tartott az elmúlt héten a művelődési házban az Magyar Szocialista Párt és az Együtt 2014-PM.

Szabó Péter Dániel

Az elmúlt hét év önkormányzati teljesítményét vette górcső alá a Hova tart Várpalota címmel meghirdetett fórum. Falussy Sándor önkormányzati képviselő, az MSZP városi elnöke leszögezte, Várpalota lehetőségei korlátozottak, a központi finanszírozás rendkívüli módon lecsökkent, a város nem igazán haladt előre a tárgyalt időszakban. A változáshoz váltani kell. Előbb tavasszal a kormányt, majd ősszel a város vezetését, jegyezte meg a képviselő,

Scheiring Gábor, az Együtt 2014-PM és az MSZP közös országgyűlési képviselő-jelöltje országos problémákat vetett fel. A növekvő külföldi munkavállalás, az egykulcsos adó és a rokkantnyugdíjak megvonása mellett a szerinte felesleges stadionépítéseket is rossz példaként említette.

Természetesen a megjelentek is tehettek fel kérdéseket. Általános problémaként a munkahelyek hiányát említették, amelyben évek óta nem sikerült előre lépni. A fórumon felszólalt Huszárné Bacsárdi Valéria, a Fidesz helyi elnöke is. Kiemelte, a rendszerváltást követő 16 éves szocialista városvezetés alatt kellett volna élni a lehetőséggel, s az akkor szép számban jelentkező cégek letelepítésével munkahelyeket teremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!