Várpalota

2015.02.27. 16:45

Lelkészi előadások a családi kommunikációról

Várpalota - A családi kommunikáció fontosságáról és a harag kezeléséről is hallhattak előadásokat a várpalotai evangélikus felekezet tagjai a közelmúltban a házasság hete programsorozat részeként.

Szabó Péter Dániel

Magyarországon idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széleskörű összefogásával. Az evangélikus felekezet jóvoltából a kezdeményezéshez Várpalota is csatlakozott.

A februári országos rendezvénysorozat nem titkolt célja az volt, hogy kifejezze: a házasságnak van múltja, jelene, jövője és reménysége is.

Ahogy a várpalotai programokra szóló meghívón is olvasható volt: a házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

Dr. Zsednai Józsefné evangélikus lelkész (balra) két előadást is tartott a Forrás óvodában (Fotó: Pintér László)

Ennek jegyében tartott két alkalommal is érdekes előadást a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvodában dr. Zsednai Józsefné, a várpalotai gyülekezet lelkésze.

Az előadások témája a családon belüli kommunikáció, illetve a harag kezelése volt, ami – hangzott el a szépszámú közönség előtt – a házaspárok esetében kiemelt jelentőségű. Dr. Zsednai Józsefné elsőként bibliai példákat fejtett ki, majd szóba kerültek a különféle tanulságos kommunikációs helyzetek. A lelkésznő hangsúlyozta, kiemelten fontos hogy mit kezdünk a haragunkkal, s elmondta, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre annak hatékony kezeléséhez.

– „Fogadj el olyannak, amilyen vagyok, és egyre inkább hasonlítani fogok ahhoz, amilyennek látni szeretnél.” – idézte többek között ezt a megszívlelendő gondolatot az előadó. A várpalotai programsorozat istentisztelettel zárult, ahol megerősítő áldásban részesülhettek a megjelent házaspárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!