Várpalota

2015.12.16. 20:08

Merre tart Európa? - Bayer Zsolt szerint 50 év múlva eljöhet a Mad Max világa

Várpalota - Az öreg kontinens jelen állapotában nem alkalmas arra, hogy az európaival homlokegyenest ellenkező kultúrából érkező emberek millióit befogadja.

Szabó Péter Dániel

Bayer Zsolt újságíró mondta el mindezt szerda este a Thury-várban, ahol Merre tart Európa? címmel tartott telt házas előadást. – Sejthetjük, hogy a modern kori népvándorlás mögött valamilyen szándék húzódik meg. Gondoljunk csak bele, milyen logisztikai teljesítmény szükséges ahhoz, hogy egy ilyen embertömeg több ezer kilométert tegyen meg keresztül a kontinensen. Nem hiszem, hogy az összeesküvés-elméletek közé tartozna feltételezni: ezeket az embereket valakik finanszírozzák, hogy eljussanak Európa közepébe – mondta el Bayer Zsolt, aki szerint demográfiai robbanás szemtanúi vagyunk.

Bayer Zsolt elmondta, a migránshelyzet felrázta Európa nemzeteit (Fotó: Szabó Péter Dániel)

– Az ENSZ idén adta ki demográfiai előrejelzését, amely szerint 50 év múlva a duplájára nőhet a Föld népessége, a jelenlegi 7,5 milliárd helyett mintegy 15 milliárdan leszünk. Afrikában például, ahol már most sincs elegendő ivóvíz és élelmiszer, megnégyszereződik a lakosság, egymilliárd helyett négymilliárdan lesznek, de Ázsiában is dupla annyian fognak élni, míg Észak- és Dél-Amerikában stagnál a népességszám. Egyetlen földrészen, Európában csökken csak az előrejelzés szerint radikálisan a népesség. Mit fogunk csinálni akkor, ha a négymilliárdos Afrika egyszer csak úgy dönt, hogy elindul Európába? Ha csak kétmilliárdan nekivágnak, na, az lesz a Mad Max világa – jelentette ki Bayer Zsolt, majd hozzátette, „nem dughatjuk a fejünket a homokba, mert gyermekeink és unokáink élete a tét. A világon ma toronymagasan a leginkább veszélyeztetett rassz a keresztény, fehér kisebbség”.

– Amíg a repülőtereken egy átlagos utazót potenciális terroristaként kezelnek a biztonsági ellenőrzések során, addig idén bejött a kontinensre egymillió arab a terrorizmus fészkéből, anélkül, hogy bárki megkérdezte volna tőlük: kik ők, hova mennek és mi van a hátizsákjukban – tette hozzá Bayer Zsolt, aki szerint a migránshelyzet pozitív hatása, hogy elkezdte felrázni Európa nemzeteit, s felébredt bennük az önvédelem ösztöne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!