Várpalota

2014.03.12. 16:20

Nem hagyják elkallódni őket

Várpalota - Sokszínű tehetséggondozás címmel tartott országos szakmai konferenciát a közelmúltban a Várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola.

Szabó Péter Dániel

A Veszprém Megyei Tehetségtanács által szervezett konferencián előbb Deák Istvánné, a házigazda magániskola igazgatója köszöntötte a megjelent pedagógusokat, kiemelve a huszonhárom esztendeje működő intézmény úttörő szerepét a tehetséggondozásban. Talabér Márta polgármester, a rendezvény védnöke köszöntőjében hangsúlyozta, már a konferencia létrejötte is bizonyítéka annak, hogy nagyon sok elhivatott pedagógus él és dolgozik Várpalotán, akik szívügyüknek tekintik a tehetségek felkarolását.


Mező Ferenc, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének adjunktusa a tanulásfejlesztésről és tehetséggondozásról beszélt előadásában. Szívügyüknek tekintik a tehetségek felkarolását (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Ami a szakmai programot illeti, a délutánba nyúló konferencián dr. Mező Ferenc, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének adjunktusa a tanulásfejlesztésről és tehetséggondozásról beszélt, dr. Vass Vilmos, az ELTE Pedagógiai és Pszichológia Karának docense a kreatív iskola címmel tartott előadást, Kormos Dénes, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja a tehetségsegítő programok erőforrásait, hátterét mutatta be a megjelenteknek, Sarka Ferenc, a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke pedig a tehetséggondozásban alkalmazható egyéni fejlesztési tervekről szólt.

Közben bemutatkozott a konferencia résztvevőinek a házigazda Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola tehetségpontja, a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban működő Winkler-tehetségpont, a veszprémi Dohnányi Tehetségpont, a pápai Allegro AMI tehetségpont, valamint Baranyai Zoltánné Bonis Bona-díjas művészetoktatási szakértő, a Színvonal Művészeti Iskola igazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!