Várpalota

2014.02.17. 14:10

Nosztalgia a régi képek láttán

Várpalota - Tési-dombi otthonában köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Kovács Pálnét a napokban Talabér Márta, a település polgármestere.

Szabó Péter Dániel

Lányával fogadta a Tábormező utcában található negyedik emeleti lakásban a polgármestert Anna néni, aki 1924-ben Pápán látta meg a napvilágot. Közel 30 évvel később, 1953-ban családjával költözött Várpalotára, azaz több mint 60 esztendeje él a városban.

Itt ismerkedett meg a férjével, aki az inotai alumíniumkohóban dolgozott, Anna néni pedig - akit munkahelyén mindenki csak Nusinak szólított - laboránsként ugyanitt. Három gyermekük született, két lány és egy fiú. Ida, Erzsébet és László is Várpalotán lakik, rendszeresen látogatják édesanyjukat. Öt unoka és három dédunoka teszi még boldogabbá a 90 éves Kovács Pálné mindennapjait. Anna néni ugyanis évtizedek óta egyedül él, hiszen szeretett férjét 55 éves korában elvesztette.

Életéről is mesélt a polgármesternek a 90 éves Kovács Pálné (Fotó: Szabó Péter Dániel) 

Idős kora ellenére igen aktív, rendszeresen sétál, vasárnaponként református istentiszteletre jár. Szabadidejében horgolni szeret, gobelineket varr, s rejtvényt fejt. Az igényes televíziós műsorokat is kedveli, de mint elmondta, a bugyuta sorozatok nem állnak közel hozzá. Jó egészségnek örvend, fizikailag és szellemileg egyaránt kiváló állapotban van, csupán félévente egyszer jár kezelésre Farkasgyepűre.

Talabér Márta polgármester egy csokor virággal, miniszterelnöki oklevéllel és egy régi palotai képeket tartalmazó, szép kivitelű naptárral lepte meg születésnapján a 90 esztendős Anna nénit, aki a fotókat nézegetve idézte fel a város évtizedekkel ezelőtti mindennapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!