Várpalota

2013.12.23. 19:37

Segítik a várost

Várpalota – Jelentős összeget, 300 millió forintot kap a város a kormánytól 2014-es önkormányzati feladatainak biztonságos ellátásához.

Szabó Péter Dániel

Mindezt sajtótájékoztatón jelentette be a minap Talabér Márta polgármester, a térség országgyűlési képviselője és dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. – A jelennel kapcsolatban érdemes elmondani, hogy 79 millió forintot nyertünk az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került önkormányzatok megsegítésére kiírt pályázaton, ami nagyon fontos volt a város működése szempontjából, ugyanis ez az összeg biztosította azt, hogy biztonságosan be tudjuk fejezni a 2013-as esztendőt. Ami a jövő évet illeti, a napokban jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy akormány döntése alapján Várpalota 300 millió forintot kap önkormányzati feladatainak ellátásához.

Mindez garantálja azt is, hogy jövőre eddig elmaradt fejlesztések is megvalósulhatnak a településen – mondta el Talabér Márta, majd hozzátette, további jó hír, hogy még idén megjelenik a közbeszerzési felhívás a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának kivitelezésére. Ezzel mintegy 20 éves tartozását rója le az állam a palotaiak felé, jegyezte meg a polgármester.Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy jelen állás szerint 2014 tavaszán végre elindulhat az elkerülő út kivitelezése, ami 2015 végén le is zárulhat, tette hozzá dr. Kontrát Károly. – A 2014. december 31-ig felhasználható 300 millió forintos támogatás pedig rövidesen a város számláján lesz, januárban pedig megállapodást is köt majd erről az önkormányzat a Belügyminisztériummal – mondta el az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!