Várpalota

2014.01.24. 12:33

Szépkorút köszöntöttek Várpalotán

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Szász Józsefnét a Szent Donát Kórházban a napokban Talabér Márta polgármester és Kontrát Károly államtitkár.

Szabó Péter Dániel

Várpalotán, ahogy a megye más településein is, hagyomány, hogy a város elöljárói személyesen köszöntik fel a kilencvenedik, kilencvenötödik vagy épp századik életévüket betöltött szépkorúakat. Nem volt ez másképp ezúttal sem a várpalotai Szent Donát Kórház ápolási osztályán, ahol mosolyogva, családja körében fogadta a gratulációkat Juci néni.

Talabér Márta és Kontrát Károly a várpalotai kórházban köszöntötte a 90 éves Juci nénit, aki mellett ezúttal is ott volt két fia, József és Gyula (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Az 1924-ben Nyírpilisen született hölgy elmondta, férjével, aki több mint két évtizede elvesztett már, 1952-ben a munkalehetőség miatt költöztek Várpalotára. Nyugdíjazásukig mindketten az inotai erőműnél dolgoztak, s ahogy sokan mások a gyárból, ők is a Készenléti-lakótelepen éltek. Három fiuk született, József, Gyula és Mihály. Utóbbi, a legidősebb sajnos nincs már közöttünk.

- Odaadó családdal áldott meg a jóisten, hiszen a gyermekeim mindig kiemelt figyelemmel gondoskodtak rólam. A szemem fényei pedig az unokáim, mind a heten nagyon közel állnak hozzám - mondta el Szász Józsefné, aki tavaly nyárig inotai lakásában élt, rossz ízületei miatt azóta az ápolási osztályon tölti mindennapjait.

Igazi közösségi ember, mondták el, a lakótelepen is nála fiatalabbaknak segített, amiben csak tudott, mondták el büszkén fiai, József és Gyula, aki ezúttal is szeretett édesanyjuk mellett voltak.

Juci néni a kórházban hímzéssel, varrással tölti szabadidejét. Itt köszöntötte őt virággal és miniszterelnöki emléklappal Talabér Márta polgármester, akit ezúttal Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is elkísért. Gratulált a 90. születésnaphoz Rácz Tamás, a Szent Donát Kórház főigazgatója is, majd a vendégek, az ápoltak és az osztály dolgozói közösen fogyasztották el az ízletes születésnapi süteményeket.

Címkék#várpalota

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!