Várpalota

2014.01.29. 09:28

Tábornoki látogatás a várpalotai laktanyában

Várpalota - Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) közelmúltban kinevezett parancsnoka tett látogatást a napokban az MH Bakony Harckiképző Központnál (MH BHK).

Szabó Péter Dániel

A várpalotai székhelyű alakulat vezetője, Fürst Tamás ezredes a Kossuth-laktanyában fogadta felettesét, aki Böröndi Gábor dandártábornokkal, az MH ÖHP Szárazföldi Haderőnem főnökével,  valamint fehérvári központ vezénylő zászlósával, Négyesi Tibor főtörzszászlóssal együtt érkezett a településre.

Böröndi Gábor, Fucsku Sándor, Négyesi Tibor és Fürst Tamás a várpalotai telephelyen (Fotó: Pintér László/MH BHK)

 

A látogatás során Fucsku Sándor vezérőrnagy és kísérete körbejárta a laktanyát, látogatást tettek a speciális Miles rendszer raktárában és a járműveket, technikai eszközöket rejtő telephelyen, valamint betekintést nyertek a katonai szervezethez tartozó Szimulációs Gyakorló és Kiképző Központ feladataiba is. Részt vettek a "Somlyói Fokos" névre keresztelt gyakorlat záró mozzanatán, amelyet a MH 25. Klapka György Lövészdandár és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói közösen hajtottak végre a palotai lőtéren.

Állománygyűlés is rendeztek a laktanyában, ahol Fürst Tamás ezredparancsnok tájékoztatta az
elöljárókat a várpalotai alakulat feladatairól és jelenlegi helyzetéről. Fucsku vezérőrnagy elismeréssel szólt az MH BHK katonáinak eredményeiről, helytállásáról, valamint az összhaderőnemi parancsnokság jövőbeli tevékenységről is informálta a megjelent állományt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!