Várpalota

2014.05.26. 13:50

Tanárok a színpadon - Bán Aladár-gálaműsor a művelődési házban

Az intézmény tanáraiból alakult Bán-Chieri Pedagógus Kamarakórus is fellépett a Bán Aladár Általános Iskola napokban tartott gálaműsorán.

Szabó Péter Dániel

A település legnagyobb általános iskolája minden év májusában több napon át tartót programsorozatot szervez. Idén bábjátékot, színielőadást és a diákok alkotásaiból nyílt kiállítást éppúgy láthattak az érdeklődő szülők és gyermekek, mint a névadó Bán Aladár várpalotai születésű irodalomtörténész előtt tisztelgő emlékműsort. A hagyománynak számító tanulmányi versenyek mellett az alsó tagozatos nebulóknak reneszánsz játszóházat szerveztek, a felsős tanulók pedig ruhákat és ékszereket készítettek újrahasznosítható anyagokból.

Színpadon a Vikol István (jobbra) vezette Bán-Chieri Kamarakórus (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A programsorozat zárásaként ezúttal is látványos gálaműsort szervezett az iskola, ahol dr. Juhász Attiláné igazgatónő köszöntőjét követően diákok és tanárok is színpad-ra léptek. A bevezetőben említett, tanárokból verbuválódott kamarakórus mellett műsort adott az iskola énekkara, a sztepaerobik és a néptáncos csoport, bábelőadással készültek a másodikosok, rendhagyó divatbemutatót láthatott és szavalatokat hallhatott a közönség, valamint produkcióval búcsúztak az idén ballagó nyolcadik osztályosok tanulók is.

Címkék#várpalota

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!