Várpalota

2014.06.04. 18:55

Táncos flashmob

Várpalota - Három kontinensen táncoltak együtt a magyarok június 4-én, a nemzeti összetartozás napján meghirdetett flashmobon.

Szabó Péter Dániel

Az angol kifejezés interneten szerveződő villámcsődületet jelent, ami a gyakorlatban annyit tesz: egy előre megadott helyen és időpontban emberek gyűlnek össze, s együtt csinálnak valamit. Várpalotán és a világ megannyi városában például magyar körtáncot jártak június 4-én este. New Yorkban, Buenos Airesben és Montrealban éppúgy, mint Sao Paulóban, San Franciscóban, Perthben vagy Zágrábban. Magyarországon Budapest mellett csak Várpalotán hirdették meg a programot, a szervező Hencida Népművészeti Egyesület tagja ugyanis a palotai születésű Kovács Kata, aki szerdán New Yorkban ropta a táncot az ott élő magyarokkal.

New Yorkhoz és Sydneyhez hasonlóan Várpalotán is együtt ropták a fiatalok és az idősebbek (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Szülővárosában édesanyja, Kovácsné Schmidt Gabriella szervezte meg a táncot a Cserregő Néptáncegyüttes lelkes tagjainak segítségével. Mintegy 40-en táncoltak együtt velük a városközpontban vidáman, mosolyogva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!