Várpalota

2014.01.23. 17:35

Testvérvárosi ajándék

Várpalota - A város szociális intézményeiben gondozott embereknek, rászorulóknak adott át ajándékcsomagot csütörtökön az ausztriai Wolfsbergből érkezett delegáció.

Szabó Péter Dániel

Várpalota osztrák testvérvárosában hagyomány, hogy minden évben gyűjtést szerveznek, s gazdag adományokkal érkeznek a magyar településre. Nem volt ez másképp idén sem. Két önkormányzati képviselő, Helfried Presser és Ewald Mauritsch, valamint Robert Schmid, a wolfsbergi polgármesteri kabinetiroda vezetője, s munkatársa, Sylvia Freimuth látogatott két napra hazánkba.

Talabér Márta polgármester és Borbásné Gazdag Gabriella, az önkormányzat nemzetközi kapcsolatokért felelős szakreferense fogadta őket. Veszprémben megtekintették a közelmúltban átadott Hangvilla épületét, Palotán pedig a városrész rehabilitáció keretében megújult Tési-dombot és a városi sportcsarnokot.

Ewald Mauritsch, Helfried Presser és Talabér Márta Várpalotán (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Az osztrák delegáció nem jött üres kézzel. A családsegítő szolgálatnak, valamint a Fekete Gyémánt Idősek Otthona és az Ápoló Otthon lakóinak pulóvereket, tréningruhákat, különféle vitaminokat, s utólagos karácsonyi ajándékként egy-egy üveg jófajta bort hoztak. Az ápoltak és a gondozók is örömmel, ismerősként köszöntötték őket.

A testvérvárosi delegáció nevében Helfried Presser elmondta, mindig örömmel utaznak Várpalotára, ahol jó kapcsolatok, barátságok alakultak ki az évek során.

A látogatás során elhangzott, a karácsony előtt lebonyolított, a rászoruló palotai családokat megsegítő cipősdoboz-akcióhoz is hozzájárultak a wolfsbergiek. Városukban összesen 1,5 tonnányi tartós élelmiszert gyűjtöttek össze, amelyet szintén önkéntes felajánlásként várpalotai vállalkozók fuvaroztak haza Ausztriából, s a Szindbád Nonprofit Kft.munkatársai adtak át az érintetteknek a Thury-várban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!