Várpalota

2014.03.17. 14:10

Versmondók a várban

Várpalota - A nemzeti ünnephez kapcsolódva ezúttal is a Thury-vár adott otthont a kistérségi szavalóversenynek.

Szabó Péter Dániel

Általános és középiskolás versmondókat egyaránt vártak Várpalotáról és környékéről a hagyományos vetélkedésre. Klasszikus költők és kevéssé ismert alkotók művei egyaránt felcsendültek a vár Thury-termében, ahol Mészáros Imréné nyugalmazott pedagógus, iskolaigazgató, Csővári Zsófia, a Thury-vár Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Pócsik József iskolaigazgató alkotta zsűri előtt szavalták el a költeményeket a jól felkészült nebulók.


Kecse Adrián (jobbra) győzött a felső tagozatos diákok között (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Az alsó tagozatos diákok versenyében a Bán Aladár Általános Iskola diákja, Váci Mihály Származás című versét szavaló Gubicza Milán végzett az első helyen, megelőzve Szili Annát (Várkerti) és Benke Lénát (Pétfürdő, Horváth István Ált.Isk.). A felsősök között a zsűri döntése alapján Wass Albert Emlékezés egy régi márciusra című költeményét szavaló Kecse Adrián (Rákóczi Telepi Tagiskola) bizonyult a legjobbnak a második Nagy Fruzsina ( Várkerti) és a harmadik Pikó Martin (Bán Aladár) előtt.

A középiskolás korosztályban a Radnóti Miklós Negyedik eclogáját választó Magyar Anna (Thuri György Gimnázium) győzött Borzási Nikoletta (szintén Thuri gimnázium) és Hódosi Júlia (Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!