Várpalota

2014.05.12. 12:55

Villámlátogatáson a parancsnok

Várpalota - Egy napos villámlátogatást tette a városban Jakimisin Jaroszlav Vlagyimirovics nyugállományú mérnök alezredes, az egykori pétfürdői szovjet katonai objektum parancsnoka.

Szabó Péter Dániel

A jelenleg Ukrajnában élő nyugállományú katona 1979-től 1984-ig szolgált parancsnokként az akkor még Várpalotához tartozó Pétfürdőn. Lányával, Szvetlanával látogatott a napokban a városba az ukrán nemzetiségi önkormányzat elnöke, Szabó Jaroszlava és régi barátja, a Gábor Áron Nyugállományúak Klubját vezető Dobszai József nyá. alezredes meghívására.

Dobszai József és Jakimisin Vlagyimirovics a látogatáson (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A Naplónak elmondta, egy turistacsoporttal érkezett Budapestre, az utazás keretében döntött lányával az egynapos palotai kitérő mellett. Legutóbb ugyanis harminc éve járt a térségben.

Elismeréssel nyilatkozott a Várpalota és Pétfürdő fejlődéséről. Vendéglátóival ellátogattak az egykori péti objektumhoz és a Thury-várba, illetve az alsóvárosi temetőbe, ahol az alezredes a szovjet emlékműnél mécsest gyújtott és koszorút helyezett el az elesett katonák emlékére. A régi barátok közül Öskün Farkas Sándort ,Pétfürdőn pedig Vági Istvánt, a KPM egykori megyei igazgatóját látogatta meg otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!