Várpalota

2014.05.26. 13:50

Volt és jelenlegi növendékek hangversenye

A zeneiskola volt és jelenlegi növendékei adtak színvonalas koncertet a napokban a várban.

Szabó Péter Dániel

A Thuri György Gimnázium égisze alatt működő zeneiskola minden évben meghirdeti hangversenyét, ahol a zeneművészet területén kiemelkedő eredményeket elérő volt tanítványok és a kiváló versenyeredményekkel büszkélkedő jelenlegi növendékek lépnek a közönség elé.

Énekes és hangszeres előadásokat egyaránt láthatott a nagyérdemű, a fellépőket minden műsorszám előtt Farkas László zenetanár mutatta be a megjelenteknek.

Elsőként a jelenlegi zeneiskolai tanulók léptek színpadra, akik különböző versenyeken szerepeltek szép sikerrel: Medve Ádám szintetizátoron, Szili Alexandra fuvolán, Szücs Gellért trombitán, Onofer Gergő pedig szaxofonon játszott egy-egy darabot.

A volt növendékek sorát Sanda Zsombor csellista, a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója nyitotta meg egy emlékezetes Schumann-darabbal, majd operaária következett a varázslatos hanggal megáldott Schnöller Hedvig előadásában, aki a Győri Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett, s jelenleg is énekel a Győri Nemzeti Színházban.

Nagy sikert aratott a budapesti Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola hallgatója, a Schubert-darabot játszó Farkas Bence, de a zeneművészeti egyetemet végzett Kárász András csellista Ligeti szólószonátája is nagy tapsot kapott.

A könnyedebb műfaj kedvelői Vittorio Monti Csárdását hallhatták marimbán, a székesfehérvári katonazenekarban muzsikáló Farkas Áron előadásában, Punk Balázs pedig klasszikus darab rockzenei átiratát adta elő elektromos gitáron.

Címkék#várpalota

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!