jubileum

2017.10.19. 21:04

Negyven éve nyitotta meg kapuit a vaszari óvoda

A gyermekközpontú, játékra épülő személyiségfejlesztés fontosságát vallja a kezdetektől fogva az idén fennállása 40. évfordulóját ünneplő Vaszari Napsugár Óvoda – hangzott el a jeles jubileum kapcsán a helyi kultúrházban tartott nagy sikerű ünnepségen.

Polgár Tibor

A családias hangulatú, telt házas rendezvényen Rasekné Kovács Andrea intézményvezető úgy fogalmazott, az óvoda az a hely, ahol a család féltő, óvó légköréből kilépve először kerül közösségbe a gyermek. Itt képletesen az óvónők kezébe helyezik a szemük fényét a szülők, hogy vezessék végig azon az úton, ami az iskola kapujáig tart. Rasekné Kovács Andrea hangsúlyozta, az elmúlt 40 esztendőben sok kiváló szakember dolgozott a vaszari óvodában. Külön kiemelte Kiss Ervinnét, aki 1979 és 2012 között 33 évig tevékenykedett az intézményben vezető óvónőként. Hatalmas türelemmel és szakértelemmel látta el hivatását, az óvoda jelenlegi munkatársainak nem kis feladat a nyomdokaiba lépni, de mindenképpen folytatni szeretnék az ő munkáját – fűzte hozzá az óvodavezető. Mint mondta, legfőbb céljuk, hogy állandó értékeket képviselve biztosítsák a kicsik testi-lelki fejlődését, és a rájuk bízott apróságok gyermekként éljék meg óvodás éveiket.

Lassan 39 éve dolgozik a vaszari óvodában Németh Zoltánné óvónő. Visszaemlékezésében elmondta, az 1977. november 11-én megnyitott óvoda a kezdetektől fogva a gyermekközpontú, játékra épülő személyiségfejlesztésben hisz. Ő is szólt Kiss Ervinnéről, akinek felkészültségét és gyermekszeretetét példaként állította valamennyi óvónő számára. Részletesen ismertette az intézmény történetét, ami 2008-ban a Takácsi Bóbita Óvoda tagintézménye lett, azonban idén szeptember elsejétől ismét önálló intézményként működik Vaszari Napsugár Óvoda néven. Németh Zoltánnétól megtudtuk, a 40. évfordulóra megszépült, megújult az óvodaépület: udvara térkőburkolatot, míg homlokzata szigetelést, színezést kapott.

Fotó: Polgár Tibor

Varga Péter, Vaszar polgármestere megjegyezte, a vaszariak büszkék lehetnek az óvodájukra, amely sok tehetséges, mostanra sikeressé, elismertté vált helybeli nevelésében vállalt oroszlánrészt. Az ünnepi gálaműsorban színpadra léptek a helyi óvoda gyermekei, valamint többen az egykori növendékek és az intézményhez kötődő szülők közül. Emellett pedig egy kiállítást is láthattak az érdeklődők az elmúlt négy évtized emlékeiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!