Veszprém

2011.10.27. 06:31

Ajándék ez a nap

Veszprém - Egész napos programmal, ünnepi műsorral emlékezett az elmúlt két évtizedre a Veszprémi Kistérségi Közösségi Társulás Egyesített Szociális Intézmény 4. Számú Idősek Klubja.

Balla Emőke

A családias hangulat és az odafigyelés jellemzi a 4. számú idősek klubját, mondta köszöntőjében Kissné Lovasi Mária, a Veszprémi Kistérségi Közösségi Társulás Egyesített Szociális Intézmény igazgatója. Éppen húsz évvel ezelőtt október 25-én, mikor a mai Bárczi iskola épületéből mostani helyszínére, a Március 15. u. 1. szám alá költözött az intézmény, valamennyien átmenetinek gondolták a megoldást, ami mára véglegessé vált: felújították, csinosították, akadálymentesítették a klubot, mely ideális, jól megközelíthető helyen található.

A klub erénye az összetartó baráti közösség: a nyugdíjasok szívesen járnak ide, szeretnek együtt lenni, kirándulni. A gondozók mindent megtesznek a klubtagokért, munkájukat az időscentrikusság jellemzi.

Horváth Imréné, a klub vezetője elmondta: a klub negyven férőhelyes, a nyugdíjasok főként a lakótelepről érkeznek, reggel hét és délután három óra között tölthetik itt idejüket. A klubtagok közül tizenheten a nyolcvanadik életévüket is betöltötték már, többen pedig közelítenek az évfordulóhoz. A nyugdíjasok számára a klub több kikapcsolódási lehetőséget kínál: a társalgóban beszélgethetnek, kézimunkázhatnak, tévézhetnek, de gyakran járnak a szomszédos könyvtár programjaira is.

Kedveltek a kirándulások; az elmúlt időszakban a nyugdíjasok Visegrádra, Kislődre, Budapestre látogattak. A klubban gyakran tartanak előadásokat az egészséges életmódról, a megelőzésről; az a cél, hogy minél kevesebb gyógyszert szedjenek.


 

A húszéves ünnepségen Horváth Imréné klubvezető vetített képes összeállítással emlékezett az elmúlt évekre, felidézve a helyi programokat, a kirándulásokat. A Bárczi iskola diákjai, Kádárné Hegedűs Veronika és Horváth Imre műsorral örvendeztették meg a nyugdíjasokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!