Veszprém

2012.03.28. 07:41

A Jótündér segít a gyerekeken

Veszprém - A Jótündér Alapítvány 121 hátrányos helyzetű kisgyermeket és családját ajándékozta meg.

Slang Gabriella

A Jótündér Alapítvány és Veszprém város önkormányzata közös kezdeményezéssel, halmozottan hátrányos helyzetű családokon segített. A Családsegítő Szolgálattól, a Gyermekjóléti Központ és Családok Átmeneti Otthonából, valamint a Bárczi Gusztáv Általános Iskola,  Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményből összesen 121 kisgyermek, illetve családjuk március 26-án a Veszprémi Művelődési Központban vehette át az adományokat.
 


- Az alapítvány elsődleges célja, hogy a rászoruló családoknak segítsünk. Először 2010-ben fogtunk össze, akkor a kolontári iszapkatasztrófa áldozatainak segítettünk, majd a későbbiekben, karácsony tájékán, de tulajdonképp egész évben igyekszünk ellátni a gyerekeket, családokat játékokkal, ruhákkal és más adományokkal. Maga az alapítvány tavaly novemberben jött létre és idén február óta vagyunk kapcsolatban Veszprém városával - mondta Dobos Kata, a Jótündér Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki Némedi Lajos alpolgármesterrel közösen adta át az adományokat.

A délutánt a Kabóca Bábszínház előadása tette színesebbé. Elhangzott, az alapítvány májusra tervez egy nagyobb rendezvényt, ahol a befolyt összeg egészét a megyei kórház gyermekosztályának szeretnék adományozni.
 

A jelszó: szeretet és szolidaritás

Szeretet és szolidaritás. Némedi Lajos alpolgármester szerint ez a két dolog a legfontosabb. Szomorú, hogy többet beszélünk róla, mint hogy gyakorolnánk  mondta. Hozzáfűzte, fontos a társadalmi szerepvállalás, az, akinek lehetősége van, segítsen hátrányos helyzetű embertársain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!